Winnaar Aesthetic Awards

De revolutionaire Soprano ICE heeft door haar unieke eigenschappen de Aesthetics Awards gewonnen. Veel gerenommeerde organisaties uit de medische/cosmetische sector nemen deel aan dit evenement en de Soprano ICE is hierbij tot het beste ontharingsplatform verkozen.

 

Soprano ICE Platinum

Laserbehandelingen met Soprano ICE Platinum:

Deze laser is geschikt voor ieder huidtype, ook voor mensen met een donkere huid of wanneer de huid gebruind is door de zon. Uit de laser komt een krachtige gebundelde laserstraal die via het pigment geleid wordt naar het haarzakje waar die energie van de laser omgezet wordt in warmte waardoor het haarzakje vernietigd wordt en er geen nieuw haar kan groeien.
Laser ontharen is vrijwel pijnloos. Voor de laserbehandelingen is het pigment wat in het haarzakje zit nodig, wat ook wel melanine wordt genoemd. Dit speelt een belangrijke rol in het laser ontharen. De behandelkop van de laser geeft namelijk een energiestraal af die wordt geabsorbeerd door de melanine wat in het haartje zit.
De opname van de energiestraal gaat gepaard met een warmteontwikkeling die ook het haarzakje bereikt. Het haarzakje bereikt uiteindelijk een temperatuur van ongeveer 70 graden, waardoor het haarzakje wordt vernietigd. Hierdoor kan het zakje geen nieuwe haar meer produceren, mits de behandeling plaatsvindt in de juiste haargroeifase. Uit onderzoek is gebleken dat de ontharingsmethode zorgt voor ongeveer 80-90% haarreductie.

Intakegesprek

Voorafgaand de laserbehandelingen vindt er een intakegesprek plaats met een specialist.
Tijdens de intakegesprek zal er een behandelplan samen met u worden opgesteld en zullen er vragen gesteld worden die betrekking hebben tot de laserbehandeling.
De behandelingen worden uitgevoerd door een van onze specialisten, Sunita beautycenter maakt gebruik van de Soprano ICE Platinum voor het definitief ontharen, ook wordt er door de specialist een behandelplan gemaakt, hoeveel behandelingen u nodig zal hebben en wat voor resultaat u kunt verwachten, dit is mede afhankelijk van welk lichaamsdeel er behandeld gaat worden. Dit wordt vooraf met u besproken. Wel is het belangrijk om er rekening mee te houden dat tussen de behandeling in alleen scheren toegestaan is, dus harsen en epileren zijn niet toegestaan gedurende uw behandelperiode.

Aantal behandelingen:
Het aantal behandelingen dat nodig is, hangt af van het te behandelen gebied, huidskleur, haarkleur en het type beharing. Wanneer de haar in de groeifase zit en met de wortel vastzit in de huid kan deze goed worden behandeld. Omdat niet alle haren in dezelfde groeifase zitten zijn er meerdere behandelingen noodzakelijk. Gemiddeld wordt er zes- tot achtmaal behandeld geadviseerd, voordat een goed resultaat wordt bereikt. Voor een optimaal resultaat wordt het gelaat om de 6 weken en het lichaam om de 8 weken gelaserd.

Duur van de behandeling:
Duur behandeling Het behandelen van een bovenlip neemt ongeveer 15 minuten tijd in beslag. Een bikinilijn laseren duurt ongeveer 30 minuten en voor het laseren van het hele lichaam wordt er 3 uur tijd gereserveerd.

Voordelen van Soprano ICE Platinum:

 • Meest velige laserapparaat
 • Winnaar Aesthetic Awards
 •  Geen kans op verbranding
 •  Verkozen tot beste ontharingsplatform
 • Geschikt voor alle huidtypes
 •  Geschikt voor de lichte en donkere huid
 • Geschikt voor alle haarkleuren
 •  Geschikt voor de lichte en donkere haren
 •  Summer-proof
 •  Zorgeloos laseren in de zomer
 •  Geen hersteltijd
 • U kunt direct uw normale activiteiten oppakken
 •  Snelle behandelingstijd, t.o.v. andere ontharingstechnieken
 •  Geschikt voor alle huidtypen, ook donkere huidtypen kunnen behandeld worden,- Geschikt voor grotere oppervlakte
 •  Geen irritatie van omliggende huid
 •  Speciaal ontwikkeld voor het definitief verwijderen van ongewenste haargroei
 •  Laserapparaat heeft een FDA- keurmerk. ( De FDA keurt de apparatuur en wordt door fabrikanten en praktijken vaak als keurmerk gebruikt         wat moet
 • laten zien dat de gebruikte apparatuur veilig is en geen brandwonden of andere schade toebrengt aan de huid)
 • U hoeft niet meer te scheren, harsen of epileren
 •  Het behandelde gebied blijft jarenlang glad
 •  Wordt als pijnloos ervaren
 • Geschikt voor mannen en vrouwen

 


FAQ's

 • Is IPL-ontharing ook laserontharing?

  Zowel IPL als ELOS zijn GEEN lasers! Beide worden vaak ten onrechte lasers genoemd maar zijn veel minder effectief dan bijvoorbeeld de Soprano ICE. Zowel IPL als ELOS ontharing zijn lichtflitsmethodes die gebruik maken van een Xenon flitslamp. Zo’n lamp produceert een volledig spectrum aan licht en is hiermee veel minder effectief. De Soprano ICE PLATINUM levert een lichtbundel op 3 golflengtes: 810nm, 755nm en 1064nm. Deze golflengtes zijn op basis van wetenschappelijk onderzoek benoemd tot de meest effectieve golflengtes om haren te verwijderen.

 

 • Is pijnloos ontharen echt pijnloos?


  De Soprano ICE is op dit moment de enige diodelaser die echt pijnloos kan ontharen. De Soprano XL, de voorganger van de Soprano ICE die in 2006 werd geïntroduceerd, was al een stuk comfortabeler dan bijvoorbeeld de Lightsheer. Maar omdat de klant aangaf de behandeling niet altijd pijnloos en prettig te vinden, is besloten een handstuk te ontwikkelen dat absoluut pijnloos is. Dit heeft geleid tot de introductie van de Soprano ICE met een uniek en innovatief handstuk dat extreem kan koelen en in combinatie met de verfijnde SHR-techniek de behandeling uitermate veilig, comfortabel. Cooler ontharen kan niet !

 

 • Kunnen neus- of oorharen definitief onthaard worden?


  De Soprano ICE is het enige laserapparaat dat voorzien is van een speciaal hulpstukje (tip). Hiermee kan heel nauwkeurig de grens van de baardgroei worden bepaald maar kunnen ook neusharen of haartjes tussen de wenkbrauwen heel precies verwijderd worden.

        Vindt er eerst een intakegesprek plaats?
        Bij Sunita beauty center krijgt u eerst een gratis intakegesprek. Het intake gesprek is bedoeld om u te informeren over de behandeling en om te bepalen of wij u veilig                          kunnen behandelen. Dat doen wij aan de hand van een vast protocol waarbij wij uw huid analyseren en de contra indicaties met u doornemen. Het intakegesprek          is daarnaast bedoeld om u de gelegenheid te geven vragen te stellen over de behandeling. Wij streven ernaar u een zo goed mogelijk beeld te geven van de                          behandeling en het resultaat dat u kunt verwachten.

 

 • Moet ik de haartjes in het te behandelen gebied vooraf scheren?


  Om de behandeling zo goed als mogelijk voor te bereiden vragen wij u om het te behandelen gebied 2 tot 3 dagen van te voren te scheren. We kunnen aan de stoppeltjes goed zien welke gebieden we moeten laseren. Op deze manier kunnen we u nog beter behandelen.

        Kan ik de kosten van de behandeling declareren bij de verzekering?
       Veel ontharingsklinieken adverteren met de slogan dat “ontharingsbehandelingen vergoed worden”. Dat is echter onzin en is afhankelijk van de                                                   verzekeringsmaatschappij en de polisvoorwaarden en heeft niets met de ontharingskliniek te maken. Over het algemeen wordt het definitief ontharen van het               lichaam namelijk niet vergoed. Behandeling van haargroei op het gezicht wordt over het algemeen wel vergoed. Wij kunnen u vooraf een goede inschatting geven         of u de kosten (deels) terugkrijgt.

 

 • Hoe lang duurt de behandeling?

       De duur van de behandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied en de aanwezige haargroei. Ter indicatie moet u rekenen op 20 minuten van het ontharen         van de oksels en 40 minuten voor de onderbenen. Beide voorbeelden zijn inclusief de voor- en nabehandeling zoals het aanbrengen van geleidende gel en het                  aanbrengen van aloe vera crème na de behandeling. De behandelduur met de Soprano ICE PLATINUM is relatief kort ten opzichte van andere systemen. . Tijdens          het intakegesprek geven wij u een goede inschatting  van de behandelduur. 

 

 • Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

       Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van het te behandelen gebied en de haargroei. Met bijna 20 jaar ervaring in definitieve ontharing kunnen wij               met enige trots zeggen dat u met Sporano ICE PLATINUM minder behandelingen nodig heeft dan met andere systemen. De combinatie van het werken op drie                golflengtes, de SHR-techniek en het extreem koelende handstuk waarmee de geleiding van de warmte uiterst effectief verloopt, maken dit mogelijk.

 

 • Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen?

       De tijd tussen de behandelingen is afhankelijk van het gebied. Voor de meeste behandelingen moet u rekenen op een interval van ongeveer 6 a 7 weken. Voor het           behandelen van de rug houden wij een interval van 10 tot 12 weken aan voor het beste resultaat. Deze interval is noodzakelijk omdat haren groeien in een cyclus           en alleen vernietigd kunnen worden in de zogenaamde groeifase. De groeifase is de fase waarin de haar in direct contact staat met de haarwortel. Behandeling in           deze fase leidt tot het beste resultaat.

 

 • Kan ik behandeld worden als ik zwanger ben?

        Wij behandelen u niet als u zwanger bent. Dat heeft vooral te maken met uw hormoonhuishouding die tijdens uw zwangerschap uit balans is en de resultaten van          de behandeling negatief kunnen beïnvloeden.

       Mag ik in de zon voor ik word behandeld?
       U kunt ook behandeld worden als u in de zon bent geweest. We raden u echter aan om een paar dagen voordat u behandeld wordt, niet te zonnen. De zon zorgt               ervoor dat het pigment in de huid geactiveerd wordt wat de effectiviteit van de behandeling negatief kan beïnvloeden. Het is belangrijk goed te zorgen voor uw               huid.  Dat betekent dat wij uw huid niet onnodig willen belasten.

 

 • Wat moet ik doen na de behandeling?

         Houd er rekening mee dat de haartjes die behandeld zijn uitvallen. In de dagen na de behandeling lijkt het alsof de haartjes doorgroeien maar u zult zien dat deze           loskomen en uitvallen. Verder is het belangrijk om de behandelde huid rust te geven. Ga daarom niet meteen de zon in. Gun uw huid rust!

 

 • Is definitief ontharen echt definitief?
  In de groeifase staan de haartjes in direct contact met de haarzakjes. Een behandeling in deze fase betekent dat zowel het haartje als het haarzakje worden vernietigd. Deze blijven definitief weg! Haargroei is echter hormonaal bepaald. Dat betekent dat wanneer de hormoonspiegel uit balans wordt gebracht door bijvoorbeeld een zwangerschap of medicijnen, het lichaam “slapende haarzakjes” kan activeren waaruit nieuwe haartjes zouden kunnen groeien. Dit zijn nieuwe haartjes en kunnen in het gebied groeien dat eerder behandeld is geweest. De hoeveelheid nieuwe haargroei, door invloeden van hormonen, zal echter niet te vergelijken zijn met de hoeveelheid haar dat er voor de behandeling aanwezig was.