Winnaar Aesthetic Awards

De revolutionaire Soprano ICE heeft door haar unieke eigenschappen de Aesthetics Awards gewonnen. Veel gerenommeerde organisaties uit de medische/cosmetische sector nemen deel aan dit evenement en de Soprano ICE is hierbij tot het beste ontharingsplatform verkozen!

 

Soprano ICE Platinum

Deze laser is geschikt voor ieder huidtype, ook voor mensen met de donkerste huid. Uit de laser komt een krachtige gebundelde laserstraal die via het pigment geleid wordt naar het haarzakje, dit zorgt er uiteindelijk voor dat  het haarzakje vernietigd wordt en er geen nieuw haar kan groeien.

Laser ontharen met de Soprano Ice is vrijwel pijnloos! De kop waarmee er gelaserd wordt koelt namelijk iedere keer af tot -2 graden, waardoor uw huid de warmte bijna niet voelt. Voor de laserbehandelingen is het pigment wat in het haarzakje zit wel nodig. De behandelkop van de laser geeft namelijk een energiestraal af die wordt geabsorbeerd door de melanine wat in het haartje zit, hierdoor wordt het haarzakje vernietigd en kan het zakje geen nieuwe haar meer produceren.

Uit onderzoek is gebleken dat de ontharingsmethode zorgt voor ongeveer 80-90% haarreductie.

 

Intakegesprek

Voorafgaand de laserbehandelingen vindt er een intakegesprek plaats met een specialist.
Tijdens de intakegesprek zal er een behandelplan samen met u worden opgesteld en zullen er vragen gesteld worden die betrekking hebben tot de laserbehandeling.
Hoeveel behandelingen u nodig zal hebben en wat voor resultaat u kunt verwachten, is mede afhankelijk van welk lichaamsdeel er behandeld gaat worden. Wel is het belangrijk om er rekening mee te houden dat tussen de behandeling in alleen scheren toegestaan is!

Aantal behandelingen:
Het aantal behandelingen dat nodig is, hangt af van het te behandelen gebied, huidskleur, haarkleur en het type beharing. Wanneer de haar in de groeifase zit en met de wortel vastzit in de huid kan deze goed worden behandeld. Omdat niet alle haren in dezelfde groeifase zitten zijn er meerdere behandelingen noodzakelijk. Gemiddeld wordt er zes- tot achtmaal behandeld geadviseerd, voordat een goed resultaat wordt bereikt. Voor een optimaal resultaat wordt het gelaat om de 4 weken en het lichaam om de 6 weken gelaserd.

Voordelen van Soprano ICE Platinum:

 • Meest veilige laserapparaat ter wereld
 • Winnaar Aesthetic Awards
 •  Geen kans op verbranding!
 •  Verkozen tot beste ontharingsplatform
 • Geschikt voor alle huidtypes
 •  Zorgeloos laseren in de zomer
 •  Geen hersteltijd
 •  Snelle behandelingstijd, t.o.v. andere ontharingstechnieken
 •  Geen irritatie van omliggende huid
 •  Laserapparaat heeft een FDA- keurmerk. 
 • U hoeft nooit meer te scheren, harsen of epileren
 •  Wordt als pijnloos ervaren
 • Geschikt voor mannen en vrouwen

 


FAQ's

 

 • Is definitief ontharen echt definitief?
  In de groeifase staan de haartjes in direct contact met de haarzakjes. Een behandeling in deze fase betekent dat zowel het haartje als het haarzakje worden vernietigd. Deze blijven definitief weg! Haargroei is echter hormonaal bepaald. Dat betekent dat wanneer de hormoonspiegel uit balans wordt gebracht door bijvoorbeeld een zwangerschap of medicijnen, het lichaam “slapende haarzakjes” kan activeren waaruit nieuwe haartjes zouden kunnen groeien. Dit zijn nieuwe haartjes en kunnen in het gebied groeien dat eerder behandeld is geweest. De hoeveelheid nieuwe haargroei, door invloeden van hormonen, zal echter niet te vergelijken zijn met de hoeveelheid haar dat er voor de behandeling aanwezig was.

 

 • Is IPL-ontharing ook laserontharing?

  Zowel IPL als ELOS zijn GEEN lasers! Beide worden vaak ten onrechte lasers genoemd maar zijn veel minder effectief dan bijvoorbeeld de Soprano ICE. Zowel IPL als ELOS ontharing zijn lichtflitsmethodes die gebruik maken van een Xenon flitslamp. Zo’n lamp produceert een volledig spectrum aan licht en is hiermee veel minder effectief. De Soprano ICE PLATINUM levert een lichtbundel op 3 golflengtes: 810nm, 755nm en 1064nm. Deze golflengtes zijn op basis van wetenschappelijk onderzoek benoemd tot de meest effectieve golflengtes om haren te verwijderen.

 

 • Is pijnloos ontharen echt pijnloos?

  De Soprano ICE is op dit moment de enige diodelaser die echt pijnloos kan ontharen. De Soprano XL, de voorganger van de Soprano ICE die in 2006 werd geïntroduceerd, was al een stuk comfortabeler dan bijvoorbeeld de Lightsheer. Maar omdat de klant aangaf de behandeling niet altijd pijnloos en prettig te vinden, is besloten een handstuk te ontwikkelen dat absoluut pijnloos is. Dit heeft geleid tot de introductie van de Soprano ICE met een uniek en innovatief handstuk dat extreem kan koelen en in combinatie met de verfijnde SHR-techniek de behandeling uitermate veilig, comfortabel. Cooler ontharen kan niet !

 

 • Moet ik de haartjes in het te behandelen gebied vooraf scheren?

  Om de behandeling zo goed als mogelijk voor te bereiden vragen wij u om het te behandelen gebied 1 dag van te voren te scheren. We kunnen aan de stoppeltjes goed zien welke gebieden we moeten laseren. 

       

 •  Kan ik de kosten van de behandeling declareren bij de verzekering?

    Veel ontharingsklinieken adverteren met de slogan dat “ontharingsbehandelingen vergoed worden”. Dat is echter onzin en is afhankelijk van  de verzekeringsmaatschappij en de polisvoorwaarden en heeft niets met de ontharingskliniek te maken. Over het algemeen wordt het definitief ontharen van het  lichaam namelijk niet vergoed. Behandelingen van haargroei op het gezicht wordt over het algemeen wel vergoed. Wij kunnen u vooraf een goede inschatting geven of u de kosten (deels) terugkrijgt.

 

 • Hoe lang duurt de behandeling?

       De duur van de behandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied en de aanwezige haargroei. Ter indicatie moet u rekenen op 20 minuten  van het                              ontharen van de oksels en 40 minuten voor de onderbenen. Beide voorbeelden zijn inclusief de voor- en nabehandeling zoals het   aanbrengen van de geleidende            gel.  Tijdens het intakegesprek geven wij u ook een goede inschatting  van de behandelduur. 

 

 • Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

       Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van het te behandelen gebied en de haargroei, maar met de Soprano Ice Platinum heeft u   minder                                      behandelingen nodig dan met andere systemen. De combinatie van het werken op drie  golflengtes, de SHR-techniek en het extreem  koelende handstuk                              ,waarmee  de geleiding van de warmte uiterst effectief verloopt, maken dit mogelijk.

 

 • Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen?

       De tijd tussen de behandelingen is afhankelijk van het gebied. Voor de meeste behandelingen moet u rekenen op een interval van ongeveer 6 a           7 weken. Deze         interval is noodzakelijk omdat haren groeien in een cyclus en alleen vernietigd kunnen worden in de zogenaamde groeifase. De             groeifase is de fase waarin de         haar in direct contact staat met de haarwortel. Behandeling in deze fase leidt tot het beste resultaat.

 

 • Kan ik behandeld worden als ik zwanger ben?

        Wij behandelen u niet als u zwanger bent. Dat heeft vooral te maken met uw hormoonhuishouding die tijdens uw zwangerschap uit balans is.

       

 • Mag ik in de zon voor en na de behandeling?

  U kunt ook behandeld worden als u in de zon bent geweest. We raden u echter aan om een paar dagen voor en na de behandeling niet te        zonnen. De zon zorgt ervoor dat het pigment in de huid geactiveerd wordt wat de effectiviteit van de behandeling negatief kan beïnvloeden. Na de behandeling kunt u verder gewoon alles doen wat u gewend bent zonder ergens anders rekening mee te houden.

 

 • Wat moet ik doen na de behandeling?

      Houd er rekening mee dat de haartjes die behandeld zijn uitvallen. In de dagen na de behandeling lijkt het alsof de haartjes doorgroeien maar u           zult zien dat             deze  loskomen en uitvallen. Verder is het belangrijk om de behandelde huid rust te geven.